0473755114

©2019 by PERFECTLY IMPERFECT.

LEZING

Een diepgaande lezing over ervaringen met een eetstoornis en de inzichten die tijdens het herstelproces werden opgedaan. Puzzelstukjes die allemaal samenvallen in één puzzel over het hoe en waarom van onze hedendaagse maatschappij. Aan de hand van eigen ervaringen wordt de universele weg naar geluk blootgelegd, met aan het einde van die weg een gesloten poort, waarvan de sleutel tijdens deze lezing toegereikt wordt. Na de lezing mogelijkheid tot aankoop van een boek.

 

Na overleg is er ook altijd een lezing op maat mogelijk, alhoewel mijn voorkeur uitgaat naar één van mijn standaardlezingen.

Lezing:

 

"PERSPECTIEF"

Inhoud:

- eetstoornissen: beschrijving, ervaring, preventie

- maatschappelijk verwachtingspatroon: ideaalbeeld

- de sleutel tot geluk

- boekvoorstelling ANOREXIA RECOVERY GUIDE

- motiverende peptalk: "het komt altijd goed"

 ⚫INFO⚫
Ferre Muermans kampte enkele jaren met de eetstoornis anorexia. Doorheen zijn herstel deed hij verschillende levensinzichten op waarmee hij nu de rest van de wereld wil inspireren. Aan de hand van zijn project "PERFECTLY IMPERFECT” probeert hij zijn boodschap naar een zo breed mogelijk publiek over te brengen, om zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen. Naast de blog die hij bijhoudt, geeft hij ook lezingen. Ook schreef hij de “ANOREXIA RECOVERY GUIDE”, een gids naar herstel bij eetstoornissen. Vanuit zijn kernideeën gaat Ferre samen met zijn publiek op zoek naar de ware essentie van het leven, die voor iedereen anders is. De weg ernaartoe is echter een ander verhaal: deze is voor iedereen hetzelfde. Perspectief, dat is alles wat je nodig hebt om je onvrede met de wereld aan te pakken, om weer dichter naar je ware zelf toe te groeien en om uiteindelijk weer van het leven te kunnen genieten. Geen individu meer afhankelijk van de maatschappij; wel een maatschappij afhankelijk van het individu. De wereld hoef je niet te veranderen, je kijk op de wereld wel: is het glas half vol, of is het half leeg?


 

LEZING: EETSTOORNISSEN

Pedagogische, educatieve basis

Deze lezing is gericht op zowel mogelijk vatbare personen (jongeren) als op begeleiders, opvoeders, leerkrachten en andere soorten pedagogen. Het doel van deze lezing is om iedereen wat bewuster te maken van de hedendaagse problematiek. Aan de hand van eigen ervaringen, wordt er een goede theoretische basis gelegd over het thema eetstoornissen. Alle subthema's komen aan bod: de soorten eetstoornissen, het herkennen en dus de typerende kenmerken, het herstelproces, de DOs en DON'Ts bij iemand met een eetstoornis en zijn/haar omgeving, ...

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now